Hoppa till huvudinnehåll

Krock/Stöld

Om din bil är krockad eller stulen

Om oturen har varit framme och du har krockat eller fått din bil stulen kan du ha rätt till ersättning för hyrbil, som storleksmässigt motsvarar din egen, från ditt försäkringsbolag.

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolag och kan erbjuda ersättningsbil när din egen bil har blivit stulen eller är på verkstad. Vill du ha bilen levererad till verkstaden ordnar vi det - helt utan extra kostnad. Självklart får du också hyra bilen med ditt försäkringsbolags rabatt.

Motpartsskada

Vid en så kallad motpartsskada, det vill säga trafikskada med en vållande motpart, kan du få ersättning för hela dygnskostnaden och 2/3 av kilometerkostnaden på hyrbilen av ditt försäkringsbolag. Du måste dock kunna styrka ditt behov av bil, till exempel med arbetsgivarintyg.

Hyrbilsförsäkring

Har du en hyrbilsförsäkring kan du få ersättning med 75 % av den totala hyreskostnaden. För att du ska få ersättning fordras att din egen bil har drabbats av en ersättningsbar försäkringsskada, såsom inbrott, brand eller vagnskada vid eget vållande.

Försäkringsbolagens villkor skiljer sig lite åt när det gäller såväl motpartsskada som hyrbilsförsäkring, så kontrollera med ditt bolag vilka villkor som gäller. Kontakta oss gärna om du har några frågor.


I ständig rörelse

Vårt företagsnamn är hämtat från det latinska uttrycket ”perpetuum mobile”, som betyder ständig rörelse.

Och det är så vi driver vårt företag - en ständig, långsiktig utveckling inom biluthyrning, med fokus på tillgänglighet, service, säkerhet och miljö.
 

Läs mer om oss